Edvard Koinberg

Ny bok!

2021-12-12 23:14:08

Fotbollens kuriosakabinett, Svensk fotbolls kulturarv i ord och bild, Arx förlag.

Fotboll har spelats i långt över hundra år i Sverige. Den har från start väckt starka känslor. Den har gett identitet, skapat rivalitet och varit kontroversiell. Fotboll är landets nationalsport. Ändå har dess kulturarv inte värderats högt. Det är hög tid att ändra på det.

I Fotbollens kuriosakabinett har Torbjörn Andersson och Edvard Koinberg dokumenterat fotbollens roligaste och mest spännande föremål. Här visas landslagets klenoder och en mängd föremål från landets alla storklubbar och småklubbar, från herr och damfotbollen.

https://idrottsforum.org/berjoh_andersson-koinberg211209/

"Jätteskoj...Praktverk. Det första i sitt slag. Alla som är intresserade av fotboll kommer ha stor glädje av denna." P1, Vetenskapsradion Historia, 14 dec 2021.

Se artikeln i Dagens Nyheter, 10/1 2022:

https://www.dn.se/sport/andra-lander-sag-hejande-som-valdigt-svenskt/

"Fotbollens kuriosakabinett är en oerhörd genomgång av svensk fotboll och dess kulturhistoria från starten till i dag. Torbjörn Andersson och Edvard Koinberg har gjort en insats och det är underbart att läsa, se och ta del av alla uttryck som svensk fotboll tagit sig. Skaffa den! Bara materialet i form av 900 bilder är sanslöst och det är ett imponerande arbete att ta fram det, förklara bakgrunden och sätta in det i dess rätta sammanhang... Tack för lektionen."

Olof Lundh, Fotbollskanalen/TV4